21.2 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCristian Şovăilă, instalat subprefect

Cristian Şovăilă, instalat subprefect

Noul subprefect de Dolj, Cristian Marian Şovăilă, a fost învestit sâmbătă în funcţie, tot de către un doljean, secretarul de stat Mihai Fifor, din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. La ceremonia de depunere a jurământului au mai luat parte ministrul transporturilor, Radu Berceanu (preşedintele PD-L Dolj), prefectul de Dolj, Florin Stancu, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa (liderul PSD Dolj), parlamentari, consilieri locali şi judeţeni, alte oficialităţi judeţene şi locale.

Originar din Călăraşi-Dolj, Cristian Marian Şovăilă, fiul actualului primar al localităţii, Vergică Şovăilă, îşi va serba cea de-a 36 aniversare pe 10 martie.

A absolvit şcoala generală în localitatea natală, apoi Liceul „Electroputere" şi Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu" din Craiova. În perioada octombrie 2007 – mai 2008 a fost consilier juridic în Prefectura Dolj, pentru ca apoi să treacă în avocatură. Este căsătorit şi are doi copii.

 

Berceanu i-a urat să stea patru ani în funcţie

 

„M-am format ca funcţionar public în această instituţie şi, în cei zece ani de activitate ca şi consilier juridic al Prefecturii Dolj, am dobândit abilităţi de gestionare a relaţiilor interumane în respectul legii şi al cetăţenilor, care mă vor ajuta în activitatea de subprefect. Sunt sigur că, împreună cu domnul prefect şi salariaţii acestei instituţii, am să contribui prin obiectivitate şi profesionalism la o viaţă mai bună a cetăţenilor acestui judeţ, prin întărirea ordinii şi siguranţei publice, precum şi dezvoltarea mediului de afaceri", a declarat Şovăilă după depunerea jurământului.

Prefectul Florin Stancu i-a transmis apoi „Bun venit!" în cadrul echipei sale, mărturisind totodată: „Mă bucur că este vorba de un om cu experienţă în administraţie publică şi care credem că ne poate ajuta în atingerea obiectivelor propuse". Şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj i-a urat „Bun venit a casă!" noului subprefect, iar ministrul Berceanu i-a spus lui Cristian Şovăilă: „Sunt convins că vei avea un mandat de succes de patru ani".

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII